Matematik

Radius

15. marts 2009 af catho (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med det her stykke. Det er sikkert meget enkelt, men jeg ved ikke lige hvordan jeg regner det ud.

En træstamme har en radius på 54 cm som bliver kløvet i 32 lige store dele. (32 kløvestykker).

Hvor mange gange blev der kløvet for at få 32 stykker.

Hvordan sætter jeg det op matematisk?

Catho


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Det må antages, at første kløvning giver 2 stykker, at anden kløvning giver i alt 4 stykker og at tredje kløvning giver i alt 8 stykker osv...

Matematisk bliver det 32 = 2x ⇔ x = ln(32)/ln(2) = 5 kløvninger.

Det har ikke umiddelbart noget med radius at gøre.


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.