Fysik

ΔE=m∙c∙ΔT (fysik er sjovt)

15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Energimæssig opvarmning af vand:
Lad os sige at vi skal opvarme 10kg vand til 100grader° =Tilvækst 90°
Hertil har vi formlen:
Vi har konstanten 4180J ergo må beregning se sådanne ud: ΔE= 10kg·90°·(100-10)=3762000J
 

Dette er korrekt ikke sandt ? Det mp være den energi mængde der skal til, at varme 10kg vand op..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Lurch (Slettet)

Du har sat lidt forkerte tal ind, men måske det abre er en tastefejl

ΔE= m*c*DT=10kg·4180 J/kg/K * (100-10)K=


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af peter lind

De 100-10 skal skiftes ud med varmefylden. Det er formodentlig blot en skrivefejl.


Svar #3
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Åh guys nu er jeg confused E=m*c*DT= 10kg*4180J*(100C-10C)=3762000J

Gør jeg noget forkert ?


Svar #4
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

ΔT= temperatur tilvækst
ΔE= energi tilvækst
m=masse
c=varmefylde specifike varmekapacitet
Formel:
ΔE=m·c·ΔT
 

ΔE=m·c·ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af peter lind

#3 Din formel er rigtig.


Svar #6
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Er udregningen også korrekt?

E=m*c*DT= 10kg*4180J*(100C-10C)=3762000J


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Dine enheder er ikke konsistense. Hvad er enheden på den specifikke varmekapacitet?


Svar #8
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

c=varmefylde specifike varmekapacitet

E=m*c*DT= 10kg•4180J•(100º-10º)=3762000J

Er det sådan ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej - enheden er ikke Joule på den specifikke varmekapacitet.


Svar #10
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Jerslev. Hvordan skal den så regnes?


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Det er vist korrekt indsat mht. tal, men du har forkerte enheder. Ifølge din udregning vil enheden være kg*J* grader C


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2009 af NejTilSvampe

 kg*J*C≠ J 


Svar #13
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

E=m*c*DT= 10kg•4180J•(100º-10º)=3762000

Vil det sige at de 3762000 ikke har en enhed, men udregningen er korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2009 af NejTilSvampe

 nej når dine udregninger har enheder har dit resultat også. men din enhed i det her tilfælde er forkert.

E kan ganske rigtig måles i joule.  Enheden for specifkvarmekapacitet (c) er J/(kg*oC)

Du får derfor kg*(J/(kg*oC))*oC = J

gir' det mening?


Svar #15
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Er joule så enheden for resultatet eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. marts 2009 af NejTilSvampe

 ja.


Svar #17
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

10kg•4180J•(100º-10º)=3762000Joule

Hiver i mig ned hvis jeg så sætter 2 streger under resultatet ?


Brugbart svar (2)

Svar #18
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

"17: Nej, men din udregning er fortsat forkert. Indsæt korrekt enhed for den specifikke varmekapacitet.


Svar #19
15. marts 2009 af Gamble10 (Slettet)

Hvor skal den enhed sættes ind henne i udregningen ? Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #20
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: Efter talværdien for den specifikke varmekapacitet.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.