Kemi

Iodid og iodat - oxidationstal

15. marts 2009 af badooo (Slettet)

Halløj...

3 I(s) + 6 KOH --> 5 KI + KIO3 + H2O

-bestem oxidationstalene for Iod i reaktionen

I(s) - vi har at gøre med en grundstofforbindelse. Grundstofforbindelser har pr. definition OT = 0.

KIO3 - molekylet har samlet ladning = 0 => OT = 0. K har ladningen +1, hvilket gør at IO3 skal have ladningen -1. Ionens ladning og OT er ens. Dvs. at OT for IO3 = -1. O har OT = -2, dvs. at O'erne giver OT = -6. Da IO3 skulle have OT = -1 må I i denne forbindelse være 5.

KI - vi må vel gå ud fra at K reelt er en tilskuerion? Dvs. at OT for iod = -1, idet at K har OT = 1 hele vejen igennem? Er jeg galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af lottefar (Slettet)

 Nej, det lyder rimeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af PhilipJensen (Slettet)

 Men har O ikke som udgangspunkt altid OT = -2


Svar #3
15. marts 2009 af badooo (Slettet)

#2

Jo. Og så?


Skriv et svar til: Iodid og iodat - oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.