Matematik

Udregning af integrale uden hjælpemidler

16. marts 2009 af leifkristensen (Slettet)

Hej.

Jeg skal udregne følgende integrale: ∫(3x2 · e(x^3+1))

Min matematiklærer siger det er noget med substitution, men det siger mig umiddelbart ikke noget.

Er der nogen, der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du hørt om integration vha. substitution?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg ved ikke om dette hjælper. Spørg evt. igen.

∫3x2*ex^3+1dx = ∫ex^3+1*(3x2dx) =  ∫ex^3+1d(x3+1) = ex^3+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du substituerer u=x3+1 <=> du=3x2dx, så integralet får formen ∫eudu


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det der er problemet med den type opgaver er, at de er beregnet på det bestemte integral, hvor du har grænser, så for eksempel, når 1<x<2, så er 4<u<9, så du skal integrere fra disse grænser, når du benytter denne substitution.


Skriv et svar til: Udregning af integrale uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.