Kemi

Oxidationstal

16. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

Hjælp !

Jeg har en opgave med oxidatíonstal og jeg har simpelthen brugt en halv time på ingenting. den er umulig for mig at løse. især fordi jeg ikke har haft emnet så længe. opgaven er: 

Hvad er oxidationstallet for Vanadium i følgende ion

HV2O73-

På forhånd tak


Svar #1
16. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

jeg ved at jeg skal regne noget med negative og positive ioner men er så usikker


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

O har oxtrin = -2 og H har har oxidationstrin = +1

Så opstiller jeg en ligning:

1 + 2*x -14 = -3

Isolér x og du får et oxidationtrin på +5 for Vanadium.


Svar #3
16. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

okay super mange mange tak ! men jeg forstår ikke ligningen med x-14. kan og vil du forklare lidt nærmere hvis det ikke er til besvær?
og vil du evt. ikke prøve at isolere x for mig så jeg kan bruge en fremgangsmåde i mine efterfølgende opgaver for det ligger lidt sort for mig stadigvæk


Svar #4
16. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

jeg har fået svar .. fundet ud af det altså (: tak for svaret


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.