Matematik

reducer

17. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

Reducer udtrykket: -(p-2q)+3(2q-4p)..
giver det -5p+4q+3 ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 gang ud ... -(p-2q)+3(2q-4p)=-p+2q+6q-12p=-13p+8q ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af Isomorphician

Nej.

Gang ind i parentesen først.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af cheyenne b2 (Slettet)

nej :)


Svar #4
17. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

nå for søren! det var da en stor fejl


Svar #5
17. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

giver det så -13p+8q  ??????


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af SuziihShakur (Slettet)

Jeg får det til: -13p + 8q


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. marts 2009 af cheyenne b2 (Slettet)

det giver  -11p+8q :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2009 af cheyenne b2 (Slettet)

husk at p + (-12p) giver 11p


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#8 nu der står der jo -(p-2q)+3(2q-4p) ... dette giver jo et - foran p i den første parentes og -12p giver den anden ved udregning ... derfor -13p


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2009 af 8th (Slettet)

Det rigtige resultat er 8q-13p.


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

-(p-2q)+3(2q-4p)

Førts fjerner du parantesen og da det er en minus parentes ændres der fortegn inde i parentesen.

Husk at der står et plus foran p altså -(+p-2q) derfor kommer der til at stå -p+2q

Også ganger du 3 ind i den anden parentes og får 6q-12p

Så lægger du dem sammen

-p+2q+6q-12p

-p-12p=-13p

+2q+6q=8q

Altså bliver resultatet -13p+8q

8th har derfor helt ret


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.