Matematik

bestem lbl? Kan ikke gennemskue det....

17. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 vinklen v mellem vektorerne a og b er 60 grader, lal=2 og la+bl=√28

Bestem lbl. VINK: udregn la+bl^2

formlen lyder jo: cos(v)= axb/lalxlbl     

Jeg får det til at se sådan ud:

cos(60)=28(men det kan da ikke passe???!) /2 x lbl    


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af peter lind

Hvorfor kan det ikke passe ? Det giver jo |b|=28/(2cos(60º))


Svar #2
17. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Men den skal give 4 ifølge min resultatliste! Ellers giver den jo 28


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af mathon

|a+b|2 = (a+b)2 = |a|2 + |b|2 + 2*a*b = |a|2 + |b|2 + 2*|a|*|b|*cos(60°)

28 = 22 + |b|2 + 2*2*|b|*(1/2)

|b|2 + 2|b| + (4-28) = 0

|b|2 + 2|b| - 24 = 0

|b| = 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af ulfulf (Slettet)

Hvis nu du forskyder vektor a ud for enden af b vil vektor a, vektor b og vektor a+b udgører de 3 sider i en trekant. Og viklen for enden af b, der i en trekant ville hedde C, vil være 60 gr.

Du kan så bestemme A med (a+b)/SinC = a/SinA

herefter B med 180-(A+C)

og sidst |b| med b/sinB = a/SinA
 


Skriv et svar til: bestem lbl? Kan ikke gennemskue det....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.