Kemi

Haster "Beregn aktuel knncentratiom

18. marts 2009 af Lineandersen60 (Slettet)

Jeg skal beregne den aktuelle koncentration af eddike syrer, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gøre det. Jeg ved at Cs = 0,1 M, pH = 2,91, [H3O+] = 0,00123 , [CH3COO-] = 8,128 * 10-12

Og det er [CH3COOH] jeg skal beregne


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af pernille-23 (Slettet)

Okay, det du skal gøre er at kigge på [H3O+] og pH-værdien for din blanding. Først siger du: [H3O+]= 10^-pH, i det her tilfælde 10^-2,91. og så får du molarmassen for H3O+. Hvis din reaktion er foregået 1:1, vil din værdi for M også være det samme som CH3COO-, som jo var den du skulle finde. Den aktuelle koncentration er mindre end den formelle, for nogle af eddikesyremolekylerne er dannet videre til acetationer.


Skriv et svar til: Haster "Beregn aktuel knncentratiom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.