Matematik
Bevis af regnereglerne for bestemt integral
Hej studieportals brugere.
Det er således sådan at jeg har brug for beviserne af regnereglerne for bestemt integral.
Jeg burde nok selv sidde og lave dem, men da jeg er i tidspres denne uge, så har jeg ikke rigtigt overskud til at få dem lavet.
Jeg har søgt rundt herinde på studieportalen, men ingen noter om beviserne. Hvis en af jer derude har et godt link til hvor man kan læse om beviserne for bestemt integral eller har dem liggende på deres computer, eller noget i den stil, så skriv endelig... ellers kan i få min mail at sende til. :)
På forhånd tak, og fortsat go' dag ;)
Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)
#0: Hvis det er reglerne for integralet af to funktioner fratrukket hinanden, adderet til hinanden samt indsættelsen af et punkt imidten af intervallet, så er de super nemme at lave selv.
Du skal blot bruge, at ∫ab f(x) dx = F(b) - F(a), hvor F er stamfunktion til f og a og b er intervalgrænserne.
Svar #2
18. marts 2009 af unzoopdraken (Slettet)
Okay. Men nu er det ikke sådan at der kun indgår F(b) - F(a),
en af dem lyder:
∫ca f(x)dx + ∫bc f(x)dx = ∫ba f(x)dx
Kan ikk lige se sammenhængen der?
Svar #3
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)
#2: Sagtens. Prøv at opskrive integralerne på samme måde, som jeg gør i #1.
Svar #4
18. marts 2009 af unzoopdraken (Slettet)
Som sagt, så er jeg i tidsnød. :)
Men okay, jeg prøver mig lige frem hurtigt så.. ty
Svar #5
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)
#4: Ellers får du den her:
∫ac f(x) dx + ∫cb f(x) dx = F(c) - F(a) + F(b) - F(c) = F(b) - F(a) = ∫ab f(x)dx
Skriv et svar til: Bevis af regnereglerne for bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
