Matematik

andengradsligning

18. marts 2009 af micson (Slettet)

hey

4/(x-1) - x - 8 = 0

b = -1

c = -8

men hvad er a????


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af peter lind

Du skal gange ligningen med x-1 først. NB 1 kan ikke være rod, da du ikke må dividere med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2009 af mathon

4/(x-1) - x - 8 = 0      x≠1              gang med (x-1)

4-x(x-1)-8(x-1) = 0                        gang ind i parenteser

4-(x2-x) - (8x-8) = 0                      hæv minus-parenteser

4 - x2 + x - 8x + 8 = 0                    reducer

-x2 - 7x + 12 = 0                           gang med -1

x2 + 7x - 12 = 0


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.