Matematik

Differantialregning: bestemmelse af forskrifter

18. marts 2009 af miluiel (Slettet)

Hej, 

Er der nogle der har mulighed for at hjælpe med denne opgave eller i det mindste give en ledetråd til hvordan man løser den?

På forhånd tak.

Opgave:

 Idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x) = ax^2 + b og g( x ) = 2 * sqr(x) , x > 0

Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af peter lind

Det betyder at f(1)=g(1)=2 og f'(1)=g'(1)


Svar #2
18. marts 2009 af miluiel (Slettet)

 Kan man så lave det til to ligninger med to ubekendte eller er der en lettere måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af peter lind

Du skal lave det til 2 ligninger med 2 ubekendte, som iøvrigt er nemme.


Svar #4
18. marts 2009 af miluiel (Slettet)

 Jeg forstår det nu tak


Skriv et svar til: Differantialregning: bestemmelse af forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.