Matematik

diff. regning

22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Jeg skal finde f´(x) af følgende funktion:

f(x) = x*3x

HVordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: To funktioner ganget med hinanden.


Svar #2
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

kan du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af Darwin (Slettet)

Lad f(x) = g(x)·h(x)

Da er f'(x) = g(x)·h'(x) + g'(x)·h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af mathon

f '(x) = 1*3x + x*ln(3)*3x

...........

(ax)' = ln(a)*ax   a>0

 


Svar #5
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Tak for jeres svar.

Jeg er dog stadig lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skal gøre.

Hvis jeg benytter denne formel:

f(x) = g(x)·h(x)

Da er f'(x) = g(x)·h'(x) + g'(x)·h(x)

Så vil g(x) være x og h(x) være 3x. Eller hvad?

Og så vil g´(x)= 1 og h´(x)= ln(3)*3x. Ikke?

Hvordan skal jeg så nå frem til resultatet?


Svar #6
22. marts 2009 af s-hh (Slettet)

f`(x) = 1*3x + x*ln(3)*3x

hvis dette er løsningen, så forstår jeg det godt. Men skal den forkortes?


Skriv et svar til: diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.