Matematik

NEED HELP!

22. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey.........jeg håber du kan hjælpe;)

jeg er virkelig lost ved følgende opgave:

antallet af radioaktive kerner i et præparat er til et bestemt tidspunkt N0 = 6,9*10^16 og halveringstiden er 127 sekunder

og jeg skal opsille et udtryk for antallet N(t) af tilbageværende kerner til et bestemt tidspunkt og jeg skal finde hvornår er 99% af kernerne henfaldet?

men jeg tror at jeg skal bruge noget med N(t) = N0*e^-k*t i den første opgave

på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

er du bekendt med formlen :

N = N0*(1/2)^t/T1/2

det er en omskrivning af din oprindelige formel der gør arbejdet lidt lettere i dit tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Det er korrekt.

Beregn k vha.:

T½ = ln2 / k

127 = ln2 / k

k = ln2 / 127


Svar #3
22. marts 2009 af f-afg-s (Slettet)

ja det er jeg og jeg er har forstået det indtil videre men hvornår er 99% af kernerne henfaldet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

først om fremmeste kan du udregne hvor mange kerner det svarer til 99 % . når du har dette tal indsætter du det i din formel og løser ligning mht til tiden  


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen

0,01 = e-kt.

(Der er 1 % tilbage)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2011 af FridaDrud (Slettet)

Hvad er så k og hvad er t?


Skriv et svar til: NEED HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.