Samfundsfag

Delopgave der volder problemer!

23. marts 2009 af mellemulle (Slettet)

Jeg sidder med en afleveringsopgave, der består af 3 delopgave.

Den sidste lyder som følger: "Diskutér om den danske velfærdsmodel gør borgerne til ofre (bilag C)"
Det lyder jo i og for sig ikke så indviklet, men når man så læser bilag C, kan jeg simpelthen ikke udlede noget om, at folk skulle blive ofre?

Her er bilaget:


Karsten Jensen og Kjell Werner: ”Når vi selv skal sige det. Tanker om velfærd.” år 2002 s. 29-31
uddrag.
Bogen er blevet til på baggrund af interviews med fire ledende nordiske socialdemokrater.

Velfærd er sociale rettigheder, så ingen lider nød. Frihedsrettigheder så man kan disponere over indkomst, formue og ejendom. Demokratiske rettigheder så man kan deltage i valg og offentlig meningsdannelse. Lighed og retfærdighed med velfærdsydelser til dem, der ikke kan forsørge sig selv.
”Velfærdssamfundet betyder for mig, at vi færdes vel gennem livet”, siger Poul Nyrup Rasmussen. ”Velfærdssamfundet idé og filosofi er ikke alene at give den enkelte størst mulig rigdom i materiel forstand, men at give det enkelte menneske de bedste muligheder for at udfolde sit talent. Individets frigørelse er ikke i modstrid med fællesskabet, men opnår sit bedste udtryk sammen med fællesskabet. Individ og fællesskab er ikke modsætninger, men hinandens forudsætninger”.
Jens Stoltenberg (leder af det norske ”Arbejderpartiet”) mener, at dyb erkendelse af, at menneskene er sociale individer, og at et godt fællesskab giver den enkelte valgfrihed, kendetegner både socialdemokratiet og den nordiske model.
 

Er der nogen, som kan hjælpe mig videre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg kan godt forstå din frustration over at der ikke er noget hjælp at hente i bilagene. De fokuserer på de positive aspekter af velfærdsstaten, mens du bedes om at rette kritik imod det.

Der er ikke andet at gøre end at bruge de argumenter du mener der er for at systemet gør borgerne til ofre, og derefter holde argumenterne over for den udlægning der er præsenteret i bilagene.

Du har fået stillet en opgave, hvor du henføres til et irrelevant bilag, og det er næppe første eller sidste gang det sker. Der er ikke andet at gøre end at prøve dit bedste med det du har.


Skriv et svar til: Delopgave der volder problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.