Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Funktioner

23. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej

Hvis man har disse nedstående funktioner;

1. f(x) = (-1/6)x^2-4x-12

2. f(x) = (1/2)x + 1

hvordan kan man så finde det interval hvor parablen (1.) har en større funktionsværdi end linjen. (2.) ? 

Forstår ikke lige helt spørgsmålet og heller ikke hvad det egentlig er vi skal gøre.. ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Sæt (1.)=(2.) og løs den som enhver anden andengradsligning ... du kan umiddelbart se at parablen er "sur" således vil (1.)≥(2.) for x'ere mellem skæringspunkterne ( tegn det evt op )


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.