Matematik

Median?

24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Hej jeg har regnet lidt på en trekants opgave som lyder:

I en trekant ABC er a=10,b=15 og c=21.

a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekanten ABC.

- Jeg har fået vinkel A til. 26 grader og arealet til 69,1

b) Bestem længden af medianen ma?

- Her vil jeg gerne have hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af mathon

ma = ½*[2*(b2+c2) - a2]½


Svar #2
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Tak Mathon :)


Svar #3
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

kan det passe at det giver 222,68? lyder det ikke rimeligt voldsomt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

0,5*(2*(15^2+21^2)-10^2) ^(1/2)= 17,5499


Svar #5
25. marts 2009 af Cumano (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Median?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.