Kemi

Nogen der gider hjælpe ?

24. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

Jeg er gået i stå i en opg. hvor jeg skal finde den aktuelle koncentration.

Jeg har fundet den formelle ved : c=n:M

Er der ikke en formel man skal bruge til at regne den ud eller hvordan gøre man det overhovede ?..

Tusind tak for hjælpen på forhånd ( =


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Prøv at skrive lidt nærmere, hvad opgaven går ud på. Jeg har svært ved at give et svar, når jeg ikke kan se opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

Den aktuelle koncentration af en bestemt partikel, er koncentrationen af den pågældende partikel i opløsningen. Den aktuelle koncentration kaldes også partikelkoncentration. Den aktuelle koncentration angives ved at skrive den kemiske formel inden i en kantet parentes.

[partikeltype] = koncentration i mol/L af partikeltypen

ex. Hvis der på flasken med saltsyre står 4,0 M betyder det, at cHCl = 4,0 mol/L, men da saltsyre reagerer fuldstændigt med vand

HCl(aq) + H2O(l) Cl-(aq) + H3O+(aq)

er [HCl] = 0 mol/L mens [Cl-] = [H3O+] = 4,0 mol/L.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

se nedenstående link : http://www.natlex.dk/koncentration.html


Svar #4
24. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Det har har været en stor hjælp. 

også til svar nr.  #1, det du skrev gjorde mig lidt forvirret men nu forstår jeg det hele. Er meget taknemmelig af jeres hjælp.


Skriv et svar til: Nogen der gider hjælpe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.