Fysik

opladning af en kapacitor

25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

er det ikke nogen der ka hjælpe mig med denne her opgave . . den er virkelig svær fatter intet

Vedhæftet fil: opladning af kapacitor.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Spændingsfaldet over modstanden er E-U(t) = RI. Spændingsfaldet over en kondencator er C*Q og I =dQ/dt. Sæt det ind i den første ligning.


Svar #2
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

i hvilket ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af peter lind

E-U(t) = RI


Svar #4
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

E-U(t) = R*(Dq/Dt) hva ska jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har faktisk lige skrevet den et eller andet sted


Svar #6
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

RC kredsløbet er karakteriseret ved ligningen (Kirchhoff's 1. lov)

R*I + 1/C *∫Idt = E(t)

differentierer du nu den for at slippe af med integraltegnet, får du R*dI/dt + 1/C *I = dE/dt

og det var det du skulle opstille, den generelle løsning har jeg skrevet andetsteds.


Svar #8
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

R*I + 1/C * I(t) = E(t)

differentierer du nu den for at slippe af med integraltegnet, får du R*dQ/dt/+ 1/C*I =E(t)

sådan eller anderleds


Svar #9
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

forstår det ikke rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2009 af peter lind

Jeg fik skrevet en fej i #1. Der gælder Q=CU. Fra #4

 E-U(t) = R*(dQ/dt) = RC(dU/dt)

I #8 er E vist nok det jeg kalder U spændningen over kondensatoren.


Svar #11
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

oke kan du ikke præcis sige hvordan den ska være i opgave 1 for ka slet ikke få det til hænge sammen ?? med den differentialligning


Svar #12
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

E-U(t) = R*(dQ/dt) = RC(dU/dt)
R*I + 1/C * I(t) = E(t)
 

er det ikke bare de her ligninger jeg ska skrive også færdig i opgave et????


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan få et hint: Opladningen af en kondensator gennem en modstand sker eksponentielt, det samme gør afaldningen, derfor får du den krumme kurve, og derfor indgår tiden t i ligningen, og dQ/dt, som Lind skriver er ladningen pr. tidsenhed (i Coulomb pr. sekund). Bare så du ved, hvad det er, vi snakker om.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2009 af peter lind

#12 Du kan nøjes med den ene af ligningerne ellers er det rigtigt at det er svaret på første spørgsmål.


Svar #15
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

ok tak;)


Svar #16
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

kan i også hjælpe med opgave 2 og 3??


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo du skal bare huske at I = dQ/dt, kommer af Q=i*t (ladningen i amperesekunder)


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. marts 2009 af peter lind

y(t) = U0-U(t) <-> U(t) = U0-y(t),  dU/dt = -y'(t). Sæt de 2 udtryk (for U(t) og dU/dt) ind i diferentilaligningen.


Svar #19
25. marts 2009 af darde-disco (Slettet)

y´(t) = (-1/RC)*y er det sådan her?? er ikke sikker??


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. marts 2009 af peter lind

Jo med U0=E, Jeg ser lige at jeg har lavet en fejl til. E-U(t) skulle være U(t)-E


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.