Matematik

Bestem ekstremumssteder og-værdier for funktionerne????

25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Hej allesammen.

Mit spørgsmål lyder:

Hvordan bestemmer man ekstremumssteder og-værdier for funktionerne f1 og f2????

vi ved at :

f1 Dm(f)'s interval er: [-1 ; 4]

f1 Vm(f)'s interval er: [-4 ; 5]

og

f2 Dm(f)'s interval er: [-2 ; 5]

f2 Vm(f)'s interval er: [-4 ; 3]

som sagt -> ud fra disse informationer om f1 og f2, hvordan bestemmer man så ekstremumssteder og-værdier for funktionerne????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Får du intet andet at vide? F.eks. noget om grafernes forløb i det interval?


Svar #2
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Altså jeg får at vide at monotoniet er voksende. altså at f1 < f2 = voksende. 

men intet andet nej :-/

Opgaven lyder: Bestem eventuelle ekstremumssteder og -værdier for hver af funktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Nusa (Slettet)

Sara du skal aflæse det på grafen.. ;) Se på grafen hvor den er aftagende.. jeg ka sige at for figur 1 er minimum f (1) = -4 og max. f(4) = 5 prøv at aflæse det på grafen så er jeg sikker på at du forstår hvad der menes med dette..

Håber det kunne hjælpe dig;)


Svar #4
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 ja, forstår jeg godt :P hehe.. Men Noor, det er jo monotoniforholdet??? Jeg er i opg. 2). 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Nusa (Slettet)

Nej det er det da ikke, monotoniforholdet , er der hvor du bl.a. skal dele figur 1, op i tod ele, den ene skriver du funktion for hvor den er aftagende, og den anden del af figuren er hvor den er stigende...

Men for at finde maax, og minm, så er det det svar jeg skreev lii før.. Prøv at se på det de har skrevet i bogen, og prøv.. ;P Håber det hjalp


Svar #6
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Okay så forstår jeg det godt.

så dvs. at f1 minimum = - 4

f1 maximum = 5

f2 minimum = - 4

f2 maximum = 3

er det rigtigt? har du også fået den til det?

for så forstår jeg det sgu goodt :-) det hjalp. tak....


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af Nusa (Slettet)

Hahah yes u got it giirl ;)


Svar #8
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 OHHHH GREAT! TAK FOR HJÆÆÆÆLPEEN !!!!! 

Har du lavet opg. 4) egentlig :-)?


Svar #9
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 der står jo at man skal pludse f1 med f2. => f1 + f2 (1)

Hvad skal man der? 

EVERYBODY HEEELP :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2009 af Nusa (Slettet)

Aner ikk hvad man skal.. er helt lost nu.. haha.. Nogen der kan hjælppee!?


Svar #11
25. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 haha, HJÆÆÆÆLP OS!!!! :'(

Opgaven er at man skal bestemme (f1 + f2) (1)

nogen der kan den?


Skriv et svar til: Bestem ekstremumssteder og-værdier for funktionerne????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.