Matematik

Udregning af side længder og vikler i en trekant

17. november 2004 af Mowsiii (Slettet)
I trekant ABC er højden hA = 2,717 , medianen mA = 3,236 og siden a = 4,104.
Beregn trekantens ubekendte sider og vinkler samt trekantens areal.

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Mowsiii du må altså lige komme med et bud på, hvad du har tænkt dig at stille op med opgaverne. Vi regner dem ikke igennem for dig og giver dig en vejledende løsning. Kom med dit bud, så skal vi nok vejlede dig.

//Singularity

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Er helt enig med Singularity. Prøv selv. Hvis du er i tvivl om en opgave er det altid en god idé at tegne en skitse over trekanten og sætte de sider/vinkler på som du kender.

Et hint så du kan komme i gang:
Når du tegner trekanten kan du vha. højden hA dele trekanten op i to. Det smarte er så at du nu har en kendt vinkel (som er ret) og en kendt side.

Mht. trekantens areal:
Hvad er problemet her? Du kender jo alle de nødvendige sider og skal blot sætte dem ind i din formel.

Svar #3
17. november 2004 af Mowsiii (Slettet)

slap af... hvis jeg nu ikke fatter hvordan jeg overhovedet kommer igang med det..

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2004 af JulieJense (Slettet)

#3: Jeg har lige siddet og læst både mit og Singularitys indlæg igennem og jeg formoder, at dit

"slap af... "

var henvendt til mit sidste punkt i mit indlæg:

"Mht. trekantens areal:
Hvad er problemet her? Du kender jo alle de nødvendige sider og skal blot sætte dem ind i din formel."
Undskyld, hvis jeg virker irriteret her, men det jeg mener er, at jeg er næsten 100% sikker på, at du godt selv vil kunne svare på dette spørgsmål, hvis du satte dig og kikkede lidt på opgaven. Der gælder at:
A=½*g*h = ½*hA*a


"hvis jeg nu ikke fatter hvordan jeg overhovedet kommer igang med det.."

Jeg skrev nogle hint:

"Et hint så du kan komme i gang:
Når du tegner trekanten kan du vha. højden hA dele trekanten op i to. Det smarte er så at du nu har en kendt vinkel (som er ret) og en kendt side. "

Har du prøvet at tegne trekanten? Og hvad har du fundet ud af?

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2006 af the-chikita-one (Slettet)

SLAP AF

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2008 af Qedame (Slettet)

alle herinde skal slappe af :D


Skriv et svar til: Udregning af side længder og vikler i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.