Kemi

Arrhenius-ligningen

26. marts 2009 af aslangg (Slettet)

Jeg skal forklare Arrhenius-ligningen, som lyder: *exp(-Ea/R*T)

k=k0*exp(-Ea/R*T)

k= hastighedskonstanten

Ea= Aktiveringesenergien, (den makroskopiske)

T= Temperaturen i Kelvin

R= Gas konstanten..

Jeg forstår ikke hvad R laver i ligninen? Jeg ved at k afhænger eksponentielt af T, men hva i alverden laver R i ligeningen???

Håber i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den kommer sikkert ind fra udledningen af ligningen, men intuitivt skal den også være der for at gøre eksponenten enhedsløs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af mathon

[Ea] = J/mol

[RT] = J/mol

"enhedsløs" = ubenævnt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Gaskonstanten ses mange i mange udtryk indenfor den fysiske kemi, og ligeledes også for Arrhenius ligningen.

På denne hjemmeside kan man se hvordan det sker:

http://faculty.concordia.ca/bird/c241/arrhenius.html


Skriv et svar til: Arrhenius-ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.