Matematik

Bestem koordinatsættet til røringspunkt

26. marts 2009 af S0me0ne (Slettet)

Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)

a) Bestem monotoniforholdene for f.

En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.

Jeg har fået frem til at monotoniforholdene for f er -3 , -1 og 1.

Hvordan løser jeg b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

a) du har fundet nulpunkterne nu skal du undersøge hvordan grafen ser ud ved at foretage monotinoundersølgesen

b)

find hældningen i punktet 2 altså f´(2)

du skal nu diffe din funktion g og spørge hvor hældningen er den samme som f´(2) da det vil gøre tangenterne paralelle

g´(x) =f´(2) (=)

x = ?

når du har fundet denne x værdi indsætter du i den oprindelige funktion g og finder y værdien


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.