Matematik

graf for tangenter

27. marts 2009 af Amandaskat (Slettet)

f(x)=x^3-3x^2+2x

grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

Bestem førstekordinatet til røringspunktet for hver af disse tangenter.

Hvordan gør jeg det?? Hvordan kommer jeg i alt fald i gang?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det første du skal gøre er at diffe funktionen. herved kan du finde hældningerne til samtlige punkter på grafen.

ved at sætte f´(x) = 11 og løse mht x burde du få to resultater. herved fås de to første koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af mathon

...skrevet

f '(x) = 3x2 - 6x + 2 = 11


Svar #3
29. marts 2009 af Amandaskat (Slettet)

tusinde tak!!:D


Skriv et svar til: graf for tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.