Matematik

Ligninger

28. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der ved hvordan man løserde her ligninger hvor x>0 ?

1.  4*  7√x = 5*  4√x

2. (4√x) / 2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det ved jeg :) Den sidste er dog ikke en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

haha "ikke brugbart" ;)

jeg tror Daniel TA forsøger at sige: har du selv et forslag :)?


Svar #3
28. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

ja, ved det :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan gøre følgende :

4* 7√x = 5* 4√x (=)

4/5 * x^1/7/x^1/4 = 1 (=)

x^(1/7-1/4)= 5/4 (=)

x^ (-3/28) = 5/4 (=)

x = 5/4^(28/-3)


Svar #5
28. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

okay


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

spørg endelig hvis du ikke forstår fremgangsmåden


Svar #7
29. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Er lidt forvirret, hvad gør du hel præcist i linje 2 ?


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.