Matematik
Ligningen
17. november 2004 af
Japs100 (Slettet)
Hej er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?
Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=1/3x^2, der er vinkelret på linien med ligningen x+6y-18=0
Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=1/3x^2, der er vinkelret på linien med ligningen x+6y-18=0
Svar #1
17. november 2004 af 2835 (Slettet)
Du starter med at udregne hældnings koefficienten for x+6y-18=0, ved at isolere y. Tangentens hældningskoefficient, findes ved at sige:
a*c=-1
(da de står vinkelret på hinanden)
a = hældningskoefficienten for
x+6y-18=0
c = hældningskoefficienten for tangenten.
du finder c ved at isolerer den i ligningen.
sætter du c lig med f'(x)
dvs.:
c = f'(x)
f'(x) udregner du ud fra funktions forskriften, derefter isolerer du x i ligningen, c = f'(x), du beregner så den tilhørende funktionsværdi, hvorefter du så kan udregne ligningen for tangenten
a*c=-1
(da de står vinkelret på hinanden)
a = hældningskoefficienten for
x+6y-18=0
c = hældningskoefficienten for tangenten.
du finder c ved at isolerer den i ligningen.
sætter du c lig med f'(x)
dvs.:
c = f'(x)
f'(x) udregner du ud fra funktions forskriften, derefter isolerer du x i ligningen, c = f'(x), du beregner så den tilhørende funktionsværdi, hvorefter du så kan udregne ligningen for tangenten
Svar #2
17. november 2004 af Japs100 (Slettet)
Ok, jeg har forstået det første, men vil du ikke nok fortælle hvordan f'(x) skal beregnes.
Skriv et svar til: Ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
