Matematik

integral regning

28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Jeg har problemer med beregning af et integral. håber der er en, der kan hjælpe mig.

∫ (e3x -3*ex) / (ex) dx

Står som en brøk


Svar #1
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

ups,

∫ (e3x -3*ex) / (ex) dx

sådan lyder den


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0+1: Sæt ex udenfor parantes i tælleren.


Svar #3
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

Det vil sige, at jeg kan skrive:

ex(e3x-3)   / ex

= ∫ e3x -3 dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

husk derudover på din regneregler for e^(kx)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

e^x(e^2x-3) / e^x

= e^(2*x)-3  da e^x erne går ud med hinanden
 


Svar #6
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

#5:

e^x(e^2x-3) / e^x

= e^(2*x)-3

hov, mener du ikke 3x?? Ellers hvorfor bliver det 2?


Svar #7
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

arh, forstår., Lige som når man differentierer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

prøv at gange e^x  ind i parentesen igen e^x(e^2x-3) / e^x så skulle du jo gerne få det du havde inden du statte uden for parentes (e^3x -3*ex) / (ex)


Svar #9
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

arh ja, rigtigt..

Skal jeg så skrive den op således:

∫ e2x -3 dx  ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Ja. =)


Svar #11
28. marts 2009 af s-hh (Slettet)

og vil løsningen så være:

∫ f(x) dx = F(x) + K, K gælder for R

Er F = ((e2x ) / (2)) -3x ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. marts 2009 af mathon

((e3x - 3*ex)/ex)dx = ∫(e2x - 3)dx = ½*e2x - 3x + k

som
vist var, hvad du mente i #11


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.