Matematik

toppunkt

29. marts 2009 af kigge. (Slettet)

Håber der er nogen der kan hjælpe.

Jeg skal bestemme x- koordinanten til parablens toppunkt og det eneste jeg ver er :

En parabel skærer x-aksen i x= 2 og i x= 8.
 

Hvordan gøres dette ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Se på grafen for en parabel. Den er symmetrisk omkring en linie, der går gennem toppunktet og er lodret.(paralel med y-aksen i den normale beskrivelse.


Svar #2
29. marts 2009 af kigge. (Slettet)

jeg tror ikke helt jeg forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af badooo (Slettet)

En parabel er symmetrisk, dvs. ens omkring den lodrette linje der går gennem toppunktet. Derfor må toppunktets x-koordinat ligge midt imellem de 2 roedder. Dvs. x = ??


Svar #4
29. marts 2009 af kigge. (Slettet)

Nu er jeg med :)

Mange tak .


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.