Matematik

Andengradsligning u. hjælpemidler.

29. marts 2009 af Bedini (Slettet)

Hey.

Har lige en mat opgave jeg ikke kan gennemskue. Den lyder:

Der er givet ligningen ax2 + 4x + 2 = 0, hvor a≠0

a) Bestem diskriminanten for denne andengradsligning. Bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.

Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan jeg kan finde diskriminanten uden af have a først..? På forhånd tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af Isomorphician

Tror ikke du skal udregne diskriminanten, men bare opstille et udtryk for diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af Marialouisa1 (Slettet)

a = a, b = 4, c = 2

diskriminanten= b^2 -4*a*c

dvs.

d= 4^2 -4*a*2

Jeg ved dog ikke hvordan man løser dette!


Svar #3
29. marts 2009 af Bedini (Slettet)

Så langt er jeg også nået..! :) Nogen der kan komme videre?!
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af Isomorphician

d = 16 - 8a

som du skal bruge til at løse resten af opgave a.


Svar #5
29. marts 2009 af Bedini (Slettet)

Okay så det er fint nok? Man skal ikke finde ét bestemt tal? Hvordan finder jeg så a "så andengradsligningen har netop én løsning"?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af Isomorphician

Hvad skal diskrimanten være for at en andengradsligning har netop én løsning?

d > 0?

d < 0?

d = 0?


Svar #7
29. marts 2009 af Bedini (Slettet)

Jeg fatter hat! Det er jo a jeg skal finde?! Hvad har d med det at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. marts 2009 af Isomorphician

For at en andengradsligning netop har én løsning, kræver det at d = 0. Det kan vi indsætte i udtrykket vi fandt ovenfor:

d = 16 - 8a = 0 <=>

16 - 8a = 0 <=>

16 = 8a <=>

2 = a


Svar #9
29. marts 2009 af Bedini (Slettet)

Ahh! Nu fangede jeg den! Tusind tak..! Det giver faktisk god mening nu.. :)


Skriv et svar til: Andengradsligning u. hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.