Matematik

Beregning af nulpunkt i en opgave-

29. marts 2009 af anyoung (Slettet)

Hej jeg har fået til opgave at beregne nulpunkterne for f når forskriften ser således ud :

f(x) = 1/3(x+2)(x+1)(x-2½)

hvad skal jeg gøre?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Brug nulreglen: Et produkt er lig nul hvis og kun hvis en eller flere af faktorerne er lig nul.

Faktorerne er 1/3, (x+2), (x+1) og (x-2,5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af Brisen (Slettet)

 Find f '(x)

Og derefter sætter du f '(x)=0

f '(x) burde gerne være: f '(x)=1*x^2+0,33x-1,83

0=1*x^2+0,33x-1,83

x= 1,1978 V x=-1,5278

Som så er nulpunkterne :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af mathon

det var nulpunkterne for f(x)
følg i #1


Skriv et svar til: Beregning af nulpunkt i en opgave-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.