Matematik

trigo.

29. marts 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Nogen der evt. har et forslag til hvordan denne opgave skal løses.. Har set på den i et godt stykke tid nu, men synes ikke jeg kan se noget.. Jeg er dog kommet frem til at der er forskellige trekanter i selve trekanterne som har samme vinkel.. men ja,kan ikke rigtig komme videre. 

Vedhæftet fil: trigonomitri.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Brug ens vinklede trekanter. Du har to små trekanter: nederst til venstre, med grundlinje 7-x og højde x, og øverst til højre, med grundlinje x og højde 5-x.

Sa trekanterne er ensvinklede er forholdet mellem højderne lig med forholdet mellem grundlinjerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2009 af peter lind

Se på tangens af en af vinklerne A eller B, hvor du bruger at tangens til en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete. Hvis du vælger A så tan(A) = 5/7=x/(7-x)


Svar #3
29. marts 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hm okay, jeg prøver igen. Tak for hintet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af mathon

...ensvinklede trekanter

(x/5) = (7-x)/7    0<x<7

med samme løsning
som peter linds

tan(A) = 5/7=x/(7-x)   0<x<7


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2009 af mathon

og
kieslichs

(x/(7-x)) = (5-x)/x          0<x<5
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2009 af mathon

i #4 skal forbeholdet
naturligvis være
0<x<5


Skriv et svar til: trigo.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.