Matematik
ekstremum vha a
18. november 2004 af
Bella (Slettet)
Hejsa!
fa(x)=x^3-(3/2)x^2-6x+a
Jeg skal først bestemme monotoniforhold, og det har jeg gjort.
f er voksende i ]-oo;-1] og i [2;oo[
f er aftagende i [-1;2]
Nu skal jeg så bestemme de lokale ekstremumsværdier udtrykt ved a.
Hvordan?
Jeg ved at a har betydning for fa´s placering på y-aksen. Og at hvis a>0 er der 3,2 el. 1 nulpunkt(er) og det samme hvis aMen hvad nu?
fa(x)=x^3-(3/2)x^2-6x+a
Jeg skal først bestemme monotoniforhold, og det har jeg gjort.
f er voksende i ]-oo;-1] og i [2;oo[
f er aftagende i [-1;2]
Nu skal jeg så bestemme de lokale ekstremumsværdier udtrykt ved a.
Hvordan?
Jeg ved at a har betydning for fa´s placering på y-aksen. Og at hvis a>0 er der 3,2 el. 1 nulpunkt(er) og det samme hvis aMen hvad nu?
Svar #1
18. november 2004 af allan_sim
I din funktionsundersøgelse har du fundet lokale ekstremumssteder - nemlig de x hvor f'(x)=0. Hvis du sætter disse ind i f(x), får du ekstremumsværdierne - og disse kan udtrykkes ved a, fordi a indgår i funktionsforskriften.
Svar #2
18. november 2004 af fister (Slettet)
lok.max pkt: (-1,f(-1))
lok.min pkt: (2,f(2))
eks f(-1)=(7/2)+a | (-1,(7/2)+a)
lok.min pkt: (2,f(2))
eks f(-1)=(7/2)+a | (-1,(7/2)+a)
Skriv et svar til: ekstremum vha a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
