Matematik

find en ligning for en linje

30. marts 2009 af dumsen (Slettet)

Heeey alle derude... Sidder med et problem som jeg ikke kan løse... har formlen men ved ikk hvordan jeg kommer vider

find en ligning for linjen med stigningstal 17 som går gennem punktet (3,35)

y=a*(x-x0)+y0


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet a og punktet (x0,y0). Indsæt nu i ligningen.


Svar #2
30. marts 2009 af dumsen (Slettet)

det forstår jeg ikke :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Vi er enige om, at a er stigningstallet, ikke?


Svar #4
30. marts 2009 af dumsen (Slettet)

yepss


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Så ved indsættelse af a=17 får du:

y = 17(x-x0)+y0.

Hvad er x0 og y0?


Svar #6
30. marts 2009 af dumsen (Slettet)

så må det jo være 3 og 35 eller hvad:s


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

korrekt.  y = 17(x-3)+35 .


Svar #8
30. marts 2009 af dumsen (Slettet)

tusind taaaak:)


Skriv et svar til: find en ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.