Matematik

ligning

30. marts 2009 af ayyildiz-dk (Slettet)

Hjælp til ligningen.. fatter ik det der med ligninger :((

4x-6=3x-2(x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2009 af Isomorphician

4x - 6 = 3x - 2(x - 3)

Gang parentesen ud:

4x - 6 = 3x - 2x + 6

Saml x'erne på venstresiden:

4x - 3x + 2x - 6 = 6

Reducer:

3x - 6 = 6

Læg 6 til på begge sider:

3x = 12

Divider med 3 på begge sider:

x = 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2009 af M;e (Slettet)

Start først med at reducere - dvs. gang ind i parentesen


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

4x-6=3x-2(x-3) (=)

først og fremmest ganger jeg -2 ind i parentesen

4x-6=3x-2x+6 (=)

nu samler jeg xserne på samme side :

3x=12 (=)

til sidst isolerer jeg x

x= 12/3 (=)

x = 4


Svar #4
30. marts 2009 af ayyildiz-dk (Slettet)

10000 tak :)))


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.