Matematik

Haster - Ligning??

30. marts 2009 af mkm-lars (Slettet)

 jeg ved ikke helt hvad jeg skal med dette opgave ?.

Givet f(x)=-x^2+6x-3. Løs ligning f(x)=5.

For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=c

1.) ingen løsning?

2.) En løsning?

3.) 2 løsninger ?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

f(x)=-x^2+6x-3=5 (=)

x^2+6x-3-5=0

nu skal denne bare løses as usual :)

f(x)=-x^2+6x-3 =c (=)

f(x)=-x^2+6x-3 -c = 0

opstil din diskriminant og spørg dig selv hvornår der 2 løsninger 1 løsning og 0 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af mathon

f(x) = (-1)x2 + 6x + (-3)

a = (-1)
b = 6
c = (-3)

se
http://peecee.dk/upload/view/158302


Svar #3
30. marts 2009 af mkm-lars (Slettet)

 Men hvorfor sætter du -1 foran x ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af mathon

-x2 = (-1)x2


Svar #5
30. marts 2009 af mkm-lars (Slettet)

 ja men så skal x^2 væk så skal der bare står -1^2


Skriv et svar til: Haster - Ligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.