Matematik

T½ forviring

30. marts 2009 af Rabis (Slettet)

Hej Allesammen

jeg stødte på en formel for halveringskonstantet ved eksponentiel funktion som så sådan ud:

T½=x2-x1          (formel 1)

Men når jeg bruger tallene fra en opgave hvor koordinaterne er A(0,8) og B(10,2) får jeg ikke den samme T½ når jeg bruger formel 1 og formel 2.

T½=log½ / log(a)              (formel 2)

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

...fordi kun formel 2 er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

I dette tilfælde er formel 1 dog den nemmeste at bruge. Du starter med x1 = 0, og når du kommer til x = 10, er de 8 blevet halveret, og halveret (½*½*8 =2). Så fra 0 til 10 er der gået 2 halveringskonstanter, hvoraf vi får at T½ = 5.


Skriv et svar til: T½ forviring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.