Matematik

HVAD ER k....?!!!

31. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Der står:

Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y+2x=5 som tangent. Bestem en forskrift for f, når f´(x)= 2x-4

Er nået frem til, at f(x) må være: x^2-4x+k  MEN HVORDAN FINDER JEG K?

Er godt klar over at k må skulle findes vha. oplysningerne om tangenten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kender hældningen på tangenten i et punkt. Løs derfor f'(x) = 2 for x og indsæt herefter i tangentens ligning for at finde et punkt på grafen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

y+2x=5 (=)

y=-2x+5

f´(x)= 2x-4=-2 (=)

x = 1

f(1)=-2*1+5 = 3  

∫(2x-4) dx = x^2-4*x+k

3 = 1^2-4*1+k (=)

k = 6


Skriv et svar til: HVAD ER k....?!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.