Matematik

jordens befolkning

31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

Jordens befolkning vokser for øjeblikket med 2% om året.
Hvor mange år varer det, inden vi er 4 gange så mange, som vi er nu ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Isomorphician

4 = 1,02x, løs mht. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

70 år, 1.02n=4 <=> n=70


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvorfor løses den nu på den måde? Du skal forestille dig, at der nu er 100%, altså det samme som 1 til at starte med, til tiden t=0, så søger vi det tidsrum, hvor der er 400% af, hvad der er nu, og 400% er det samme som 4 - derfor! Man kan altiod starte med 1 (enhed), så det er ikke nødvendigt at vide eksplicit, hor mange vi er nu. Men som en øvense kan du jo sætte den nuværende befolkning til 6 milliarder mennesker og så se, hvornår vi er 24 milliarder.


Svar #4
31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

jamen hvordan udregnes den? :(

jeg forstår det ikke!


Svar #5
31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

:/


Svar #6
31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

altså, svaret er ikke det jeg søger, men jeg er forvirret over hvordan jeg skal stille den op!


Brugbart svar (2)

Svar #7
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#6 du skal bruge logaritmen ... fra #1 skal du løse 4=1,02x for x, dette gøres ved at tage ln på begge sider og isolere ...

4=1,02x ⇔ ln(4)=x*ln(1,02) ⇔ x=ln(4)/ln(1,02)=...


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Lad os kalde jordens nugældende befolkningstal for b.

Så er befolkningstallet om x år f(x) = b*1,02x. Vi skal beregne, hvornår befolkningstallet er 4*b. Vi skal da løse ligningen b*1,02x = 4b, dvs. ligningen 1,02x = 4.


Svar #9
31. marts 2009 af glassgirl (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: jordens befolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.