Matematik

vækst modeller

31. marts 2009 af Danniboys (Slettet)

Hey har fået et spørsmål som lyder at jeg skal redegører for de tre vækst modeller , potens , linæer og eksponetiel, som jeg også har gjort , men den redegørelse skal også indeholde definationsmængde . værdimængde , forskrift og monotoni for funktioner og her står jeg af . hvad skal jeg gøre ? håber der er nogle der har lavet sådanne bogle opgaver før som kan hjælpe mig .

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af M;e (Slettet)

DM:

Lineær: R

Eksponentiel: R

Potens: R+ (= ]0;uendelig[)

VM:

Lineær: R

Eksponentiel: R+ (= ]0;uendelig[)

Potens: R+ (= ]0;uendelig[)


Svar #2
31. marts 2009 af Danniboys (Slettet)

undskyld men  det forestår jeg ikke så meget af , kan du evt ikke prøve at uddybe det eller kommer med nogle eksempler , også gerne noter hvis du har nogle


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du skal gøre det systematisk ...

Lineær model:

Forskrift: f(x)=ax+b

Def.mængde: Af udtrykket for f(x) kan du se at denne er def overalt, så Dm(f)=R.

Værdimængde: For a≠0 er Vm(f)=R og for a=0 er Vm(f)={b}.

Monotoni: Af f'(x)=a ses at for a>0 er f(x) strengt voksende, for a<0 er f(x) strengt aftagende, for a=0 er f(x) en ret linie parallel med x-aksen

Do med med de øvrige ...

... Skal I virkelig redegøre for alle tilfælde i potens modellen?


Svar #4
01. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Undskyld kan godt være jeg spørger lidt dumt, men det du har skrevet gælder det samme som eksponentiel vækst altså self undtagen forskriften , altså værdimægnde def- mængde og monotoni ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 nej ikke helt ... prøv at opskrive hvad du har fundet frem til


Svar #6
02. april 2009 af Danniboys (Slettet)

Jeg er ikke kommet frem til noget . har ikke nogle bøger eller noter hvor der står noget om det, så er altså rimelig på bar bund hvad angår dette her . Det eneste jeg har kunne finde noget er noget beskrivelse om de 3 typer, men der står intet om monotomi osv  


Skriv et svar til: vækst modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.