Matematik

Terminsprøve

31. marts 2009 af Malika (Slettet)

Hej jeg var igang med at øve til termins prøve...

Men kunne ike komme videre med de her 3 opgaver..., da jeg øver til uden hjælpemidler...

Opgave 1

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x2-4x-5

Bestem koordinsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

Opgave 2

En function f er bestemt ved
f(x)= x3+ex+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

Opgave 3

En cirkel er givet ved ligningen

x2+2x+y2-4y=0

Og det oplyses, at punktet P(1,1) ligger på cirklen.

Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Hjælp mig...., det vil være sødt hvis der også er nogen der gider at forklare det...

på forhånd tak

Malika
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

f(x)=x2-4x-5

Bestem koordinsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
 

første aksen er x aksen

du skal derfor finde rødderne da grafen skærer x-aksen når y er 0 :

0 = x^2-4x-5

d = (-4)^2-4*1*(-5) = 36

x=(4+-6)/2 (=)

x = -1 V x = 5

f(x)= x^3+e^x+1

du skal finde hældningen i punktet (0, f(0)) som også er (0,2)

f´(x) = 3*x^2+e^x

f´(0) = 1

ligning

y-2 = x (=)

y=x+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af peter lind

1. Du skal løse ligningen f(x)=0

2. Find f'(x)

Tangentligningen i (0, f(0) er er y=f'(0)(x-0)+f(0)

3. Find centrum C for cirklen. CP er normalvektor til tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

Svar til svar 1:

når du skriver lining

y-2 = x (=)

y=x+2

 er det til det 3. sprøgsmål? eller

Fordi jeg står os med samme opgave


Skriv et svar til: Terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.