Matematik

Løsning til differentialligning

01. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

En havkats længde L (målt i cm) som funktion af den alder (målt i år) antages at være løsning til differentialligningen: dL/dt = 0,619 * e^(-0,22t) * L. Find forskriften for L.

Kan nogen hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

brug din CAS lommeregner, det for du fuld point for


Svar #2
01. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Tak tak. Men hvilken differentialligning er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af Dynin (Slettet)

... hvis det er uden hjælpemidler, så er det separation af de variable

dL/dt = 0,619 * e-0,22t * L ⇒ dL/L=0,619 * e-0,22tdt


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

Det er ikke uden hjælpemidler, jeg har haft den opgave


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2009 af o1-studie (Slettet)

Du har også et punkt, ikke sandt?
Brug CAS - desolve


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

desolve(y´ =  0,619 * e^(-0,22t) * y,x,y)


Svar #7
01. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Jo jeg har punktet (10,72).


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

desolve(y´ = 0,619 * e^(-0,22t) * y and y(10) = 72,x,y)


Svar #9
01. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Men jeg har vist en anden lommeregner, så det er ikke så lige til :s Kan det gøres på andre måder?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

hvilken lommeregner har du?


Svar #11
01. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Casio Algebra FX 2.0 Plus


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

En fuldstændig løsning af en difligning af den art uden hjælpe midler er ikke STX mat A pensum, du burde have lært at løse den på din LR. Jeg kan godt give dig svaret:

L(t) = (((619 * e^(-11/5)) / 220)) - (((619 * e^((-11 * t)/50)) / 220))


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.