Matematik

differentialligninger

02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

Hej alle

jeg sidder og skal op i matematik terminsprøve i morgen. Jeg sidder derfor og kigger på nogen differential ligninger. Er dog faldet over en som volder mig problemer.

Håber i vil hjælpe mig..

det er opgave 13

opgave 14 kunne jeg også godt tænke mig lidt hjælp til

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2009 af 0802oovad (Slettet)


Svar #2
02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

hvordan bruger man lommeregneren til det ? det har jeg aldrig prøvet ?:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

hvliken lommeregner har du?


Svar #4
02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

ti-89


Svar #5
02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

har du forresten et forslag til den anden opgave?


Svar #6
02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

jeg har fundet ud af hvordan man indtaster det på lommeregneren.. mange tak for hjælpen. er meget positiv overrasket over det hurtige svar, da det er første gang jeg bruger studieportalen.   


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

ja,

Du skal finde f ' (x) = 0  (k forsvinder eftersom der er en konstant)

du burde få x = 0  v  x = -4

der efter finder du toppunkterne (0,f(0)) og (-4,f(-4)

eller (0,0) og (-4,32)

for at grafen skær x-aksen netop 2 steder skal en af trejdegradspolynoniets toppunkter være (x,f(x)=0)

du kan nu se at k skal enten være 0 eller -32


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

oops, forkerte opgave


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2009 af 0802oovad (Slettet)

opgave 14, du ved at 125 = x * (x + 3) * h(højde)

nu skal du bare isolerer h :125 / x * (x + 3) = h     125 / (x^2 + 3x´) = h          


Svar #10
02. april 2009 af Antikristen (Slettet)

jamen tak for det , den var jeg også lidt i tvivl om :)


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.