Matematik

Geometri

02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

Hej allesammen kan nogle ikke hjælpe mig med denne opgave

http://peecee.dk/upload/view/163200


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af qspace (Slettet)

De to trekanter er ensvinklet, så forholdet mellem ensliggende sider er det samme i begge trekanter.

21/18 = CD / 6

CD = (6*21)/18 = 7

Læg mærke til at forstørrelseskonstanten er 3, idet DE=6    og   AB = 18.

Er CE + BE = 21   ?   I så fald er det blot substitution med    3 * CE = BE+CE

Hvis ikke, så kan længden af BE ikke bestemmes, fordi så kender du kun to af siderne i hver trekant.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.