Fysik

Hårdt brug for hjælp til svær fysik opgave

02. april 2009 af KME89 (Slettet)

Hej jeg refere til mit tidligere indlæg, jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan jeg skulle lave de to rette linjer på Excel jeg har jo ingen data jeg kan putte ind i listerne så jeg kan lave en graf?

Håber nogen kan hjælpe!

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=664956


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: 1) I et kapløb starter løber A 8 m bagved løber B. A løber med hastigheden 6,1m/s og B løber med hastigheden 5,6m/s.

a) Tegn de to løbere (t,s)-grafer i det samme koordinatsystem. ( fatter overhovedet hvordan jeg skal gøre der jeg har nærmest ingen data)

Lad nulpunktet være løber Bs startpunkt. Dermed kan du opstille en ligning, der giver løber Bs position som funktion af tiden.:

  fB(x) = 5,6 m/s * x

Denne graf kan du tegne i Excel ved aet lave en masse punkter som en "tidsakse" (x i dette tilfælde) og så lave en funktion, der ganger hele den akse med 5,6 og plotte de to mod hinanden.

Den anden løbers, As, funktion er lidt anderledes, for han starter 8m bagved B. Det vil sige, at til x=0 (tiden 0) skal fA(0) = -8m

Det haves dermed, da hældningen på den rette linje for A er 6,1m/s:

fA(x) = 6,1m/s * x -8m

Hjælper det dig videre?


Skriv et svar til: Hårdt brug for hjælp til svær fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.