Matematik

logaritme regneregler

05. april 2009 af mm :) (Slettet)

Hvordan løser jeg følgender ligninger med brug af logarithme regneregler?

8·3^x - 18 = 52

e^5x+2= 10,54


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af Isomorphician

Få leddet med x til at stå alene på den ene side af lighedstegnet i begge ligningerne.

I den første skal du udnytte at: log(nx) = x*log(n).

I den anden skal du udnytte at: y = ex <=> ln(y) = x


Svar #2
05. april 2009 af mm :) (Slettet)

kan du ikke forklare den første lidt nærmere? jeg forstod den anden ligning..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af Isomorphician

8·3x - 18 = 52 <=>

8·3x = 70 <=>

3x = 8,75 <=>

x*log(3) = log(8,75) <=>

x = log(8,75)/log(3) <=>

x = ....


Skriv et svar til: logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.