Kemi

Protolysegrad

06. april 2009 af phonebooth (Slettet)

Hej

Opgaven lyder på: beregn pH og protolysegrad i 0,100M ammoniakvand.

Har beregnet pH til at være 11,63. For at beregne protolysegraden skal man benytte sig af: a=[S]/cB

Men kan ikke finde ud af, hvad koncentrationen af syren er, [S]?

Har prøvet at regne på det, men får hele tiden noget der ikke stemmer med facit.

MVH :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af dnadan (Slettet)

[H3O+]=10-pH, heraf er [s] kendt.


Svar #2
07. april 2009 af phonebooth (Slettet)

Jeg får stadig et forkert resultat. I facit står der det skal give 0,0133??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2009 af mathon

                                 NH3(aq)  +  H2O(l)  <--->  NH4+(aq)  +  OH-(aq)
stofkoncentration        cb-α*cb                           α*cb            α*cb
                                   

pKb(NH3) = 4,75  hvilket indikerer svag base
og derfor

pOH = ½(pKb - log(cb))

-pOH = ½(log(cb) - pKb)

α = [OH-]/cb = 10-pOH/cb = 10½(log(cb) - pKb)/cb = 10½(log(0,1) - 4,75)/0,1


Skriv et svar til: Protolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.