Matematik

vinkel B i ABC

08. april 2009 af baahh (Slettet)

okay, så jeg skal finde vinkel B i en retvinklet trekant. men jeg kan simpelthen ikke huske hvilken formel jeg skal bruge...

de mål jeg kender er :

C=90*       |AC|=8m        |AB|=21,54m     |BC|=20m


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af ibibib (Slettet)

Så kan du benytte sin, cos eller tan.


Svar #2
08. april 2009 af baahh (Slettet)

ja det ved jeg godt :D men kan ik huske hvordan man bruger det da det er noget tid siden sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2009 af Booklover (Slettet)

Du kan bruge formlen :

cos (B) = a2+c2-b2 / 2 * a * c

Dvs.

cos (B) = 202 + 21,542 - 82 / 2 * 20 * 21,54  = 0,928473 = cos-1 (0,928473) = 21,802 grader

Tror jeg ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 for genopfriskning se wiki >> http://en.wikipedia.org/wiki/Trig


Svar #5
08. april 2009 af baahh (Slettet)

hm :D resultatet på #3 kunne godt passe, men forstod sku ikke helt procesen.. for det er jo cos(A)=b:c  rigtig ik??  hvor kommer alt det der + og * og sådan noget så fra :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2009 af Booklover (Slettet)

Det er vel bare en normal cosinusrelation ...

Der findes forskellige sinus- og cosinusrelationer, som adskiller sig lidt fra det eks. du lige kom med (...) - men de er supergode at kunne, da fx den cosinusrelation jeg lige anvendte er god at bruge, når alle sider i en trekant er kendte og man ønsker at bestemme en vinkel. Ligeså findes der andre cosinus- og sinusrelationer som kan bruges til helt specifikke situationer ...

Prøv at søge på google under enten trigolometri eller cosinus og sinusrelationer!

M.


Svar #7
08. april 2009 af baahh (Slettet)

okay tror jeg er med nu :D men det du har regnet ud (som du får til 0,928473) det får jeg til 0,78400...... ;/


Svar #8
08. april 2009 af baahh (Slettet)

og hvor kommer 2 fra??


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Man kan da ikke bruge cosinus- og sinusrelationer, når der er tale om retvinklede trekanter?


Svar #10
09. april 2009 af baahh (Slettet)

jo man kan da :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Det kan man altså ikke.


Svar #12
19. april 2009 af baahh (Slettet)

Hahaha, jo det er jo det man bruger dem til :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

undskyld men du er altså galt på den rier man må for gudsskyld aldrug bruge sinus eller cosinus relationer til at finde retvinklet trekanter, kun til vilkårlig hvor vinkel c ikke er ret.

B= modstående/hostligende

B=8/20=0,4=sin^-1(0,4)= 68,42 grader


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

*aldrig


Skriv et svar til: vinkel B i ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.