Matematik

Løsning til differentialligning

10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Gør rede for, at funktionen f(x) = e^2x + 3 er en løsning til differentialligningen dy/dx = 2y - 6 ?

Skal løses uden hjælemidler

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt f(x) og f '(x) i differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af dnadan (Slettet)

hvor

dy/dx=f'(x) og y=f(x)


Svar #3
10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg indsætter så der står: 2e^2x = 2 * (e^2x+3)-6

Og hvad skal jeg så videre gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2009 af dnadan (Slettet)

Vis at højre side er det samme som venstre side. (gang ind i parentesen og reducer lidt)


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.