Matematik

udtryk

10. april 2009 af Limling (Slettet)

Kan simpelthen ikke løse denne opgave. Håber at I kan hjælpe.

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde er x +3.

Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

Hvordan kan man bestemme højden udtrykt ved x??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

længde·bredde·højde = Rumfang

(x+3)·x·h = 125

Isoler h


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Rumfanget = Bredde gange længde gange højde = x*(x+3)*y=125<=>y=125/(x2+3x). Overfladen kan du godt finde nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til, at jeg har kaldt højden for y


Svar #4
10. april 2009 af Limling (Slettet)

of course.. tusind tak..


Svar #5
10. april 2009 af Limling (Slettet)

Kan det passe at det bliver

O = 250/(x+3) + 250/x + 2x2 + 6x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er to sider med dimentionen x*y, det giver 2*x*y. Så er der to sider med y*(x+3), det giver 2y(x+3), og til sidst er der bunden med dimentionen x*(x+3), så alt i alt er overfladen O = x2+3x+6y+4*x*y. Jeg kan ikke se, at du har skrevet noget om de 250??, men du skal vel minimere overfladen?


Svar #7
10. april 2009 af Limling (Slettet)

Man skal jo sætte udtrykket for h ind på y's plads..


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja, vi kan også kalde den h, den er egentlig bedst at bruge andre bogstaver end x og y, når det er mere konkret, for eksempel h, l og b for højde, længde og bredde


Skriv et svar til: udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.