Matematik

Ligebenet retvinklet trekant med arealet 18

10. april 2009 af naban (Slettet)

Hej

En retvinklet ligebenet trekant har et areal på 18. Dvs. ingen sider kendes, men a=b og C=90, B=45, A=45

Hvordan bestemmes længden af kateterne?

Håber nogen kan hjælpe.


Svar #1
10. april 2009 af naban (Slettet)

Jeg ved naturligvis godt at kateternes længde er 6, men aner ikke hvordan man kan beregne det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af StinneK (Slettet)

Den giver ikke rigtig mening for mig - hvis du siger at a=b og deres længde er 6 så kan trekanten aldrig blive en ligebenet retvinklent trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af Isomorphician

Arealet af en retvinklet trekant kan beregnes ved:

A = ½*katete1*katete2, som kan omskrives til:

A = ½*(katete1)2, da katete1 = katete2.


Svar #4
10. april 2009 af naban (Slettet)

Til StinneK:

Jamen opgavebskrivelsen ser således ud:

Den retvinklede trekant ABC på figuren er ligebenet og har arealet 18.

Beregn længden af kateterne.

Derfor har vi:

C=90, og da der er tale om en ligebenet trekant må B=45 og A=45.

Jeg ved kun at kateternes længde må være 6, da hvis disse indsættes i arealformen T=½ab, ser det således ud: 18=½*6*6.

Så kateternes længde kan vel ikke være andet end 6?

Til Isomorphician:

Øhm.. Jeg har jo allerede arealet af trekanten? Så hvad kan jeg helt præcist bruge dine udsagn til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2009 af Isomorphician

#4 Du kan indsætte 18 i stedet for A og regne videre derfra.


Svar #6
10. april 2009 af naban (Slettet)

Jamen, problemet er netop at jeg ikke ved hvordan jeg kommer videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2009 af Isomorphician

18 = ½*(katete1)2 <=>

36 = (katete1)2 <=>

....... = katete1


Svar #8
10. april 2009 af naban (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med på hvad du skriver, men eftersom du ikke vil sige præcis hvordan og hvorledes resultatet fremkommer, må du meget gerne svare på om fremgangsmåden er rigtig, hvis jeg gør således:

T=½ab

18=½*x2

36=x2

kvadratrod(36)=6

Er det den rigtige måde at gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #10
10. april 2009 af naban (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Ligebenet retvinklet trekant med arealet 18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.