Kemi

HASTER ...voluminet

11. april 2009 af richgirl (Slettet)

Enzymerne fungerer bedst ved pH 5.5. En opløsning med pH 5.5 ved 25 grader kan fremstilles ved at blande en portion 0.100M natriumhydroxid med 1.00 L 0.100M natriumdihydrogenphosphat.

Den tilsatte base reagerer med dihydrogenphosphat, som vist i rekationsskemaet.

H2PO4-(aq) + OH-(aq)  -->  HPO42-(aq)  + H2O(l)

Beregn voluminet af den portion natruimhydroxidopløsning, der skal anvendes.

Hvad er voluminet???

Skal jeg bruge formlen   n*R*T=p*V   eller har jeg misforstået opgaven???

nogen der kan hjælpe???

ps. Jeg vil ikke have udregninger, men bare en forklaring på, hvordan jeg kan gå videre med opgaven.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2009 af omnimundi (Slettet)

Du skal bruge pufferligningen

pH=pKs+log([B]/[S])


Svar #2
11. april 2009 af richgirl (Slettet)

ok tak


Svar #3
11. april 2009 af richgirl (Slettet)

MEN opgaven vil have at jeg beregner voluminet(er ikke sikker, hvad det er) og ikke pks???


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2009 af omnimundi (Slettet)

Når koncentrationen for B er fundet beregnes voluminet ved C=n*V


Svar #5
11. april 2009 af richgirl (Slettet)

nu er jeg med 1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2009 af juventuz (Slettet)

#4 Ligningen hedder n=V*c (husk den ved at sige "numse=wc") :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af lielie (Slettet)

hahahaha numse=Wc ....den er god ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2009 af odkjnykr (Slettet)

jamen, har man så ikke fundet voluminet af HPO4-- ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2009 af mathon

mængdeforholdet H2PO4- : OH-  = 1 : 1

                  Vb*cb = n = Vs*cs

                   Vb = (cs/cb)Vs

                   Vb = (0,1/0,1)(1,00 L) = 1,00 L


Skriv et svar til: HASTER ...voluminet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.